Albanija, pristalice opozicije blokirale puteve

Hiljade pristalica albanske opozicije blokiralo je glavne puteve u zemlji, zahtevajući tehničku vladu do parlamentarnih izbora u junu. Blokada pet važnih putnih deonica trajala je jedan sat.

Lider opozicione Demokratske stranke Luljzim Baša rekao je da protestuju protiv "trgovine drogom, kriminala, korupcije, pranja novca".

Očekuje se da će pregovarači Evropskog parlamenta stići kasnije danas u Albaniju, kako bi posredovali u razgovorima vladajuće levičarske koalicije i centrističke i desničarske opozicije. Opozicija je do sada odbijala pregovore, dok premijer Albanije Edi Rama ne podnese ostavku, prenosi AP.

Opozicija je optužila aktuelnu vladu da će izmanipulisati parlamentarne izbore zakazane za 18. jun, a od polovine februara, njene pristalice blokiraju glavni bulevar u prestonici Tirani.

Reagujući na blokade, Rama je istakao je da nije vreme za blokade puteva, već je krajnje vreme da se otvori put do stvaranja moderne, demokratske i evropske države.

"Nije vreme da se blokiraju albanski putevi, već da se raskrči put da bi ljudi i roba mogli da se kreću slobodno. Krajnje je vreme da popločamo put prema modernoj, demokratskoj i evropskoj državi, gde bi svako trebalo da bude siguran o fer takmičenju i proceni na osnovu zasluge", rekao je Rama tokom posete arheološkom parku Apolonija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво