Dodik odbio da se rukuje s ambasadorkom SAD

Ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak rekla je da je došla u Donju Gradinu da bi odala poštu svim žrtvama Jasenovca i drugih stratišta na kojima je u strašnim tragedijama živote izgubilo mnogo ljudi.

Predsednik RS Milorad Dodik je u Donjoj Gradini odbio da se rukuje s ambasadorkom Morin Kormak koju je ranije proglasio "personom non grata" u tom entitetu BIH, navodeći da je ona jedna od najodgovornijih što je on na "crnoj listi" SAD.

"Političari govore za sebe, i niti me brinu, niti želim da komentarišem političke gestove. Ono što je bitno jeste da se oda pošta žrtvama", istakla je Kormakova, komentarišući Dodikov gest.

Izrazila je nadu da će tragedije poput Jasenovca omogućiti da ljudi shvate koliko je važno da se sarađuje i zajedno radi na izgradnji mostova i razumevanja među ljudima.

Kormakova je istakla da je bitno da se oda pošta žrtvama i izrazi poštovanje prema svim građanima Republike Srpske i BiH koji su tu propatili.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво