Atina, eksplodirala bomba ispred banke

Ispred ekspoziture Eurobanke u Atini došlo je do eksplozije bombe, ali nije bilo poginulih niti povređenih, javljaju grčki mediji. Policija je nakon eksplozije blokirala ulice u centru grada.

Policija je odmah po dojavi blokirala ulice u blizini banke, a eksplozija koja se dogodila u 22.38 po lokalnom vremenu čula se i u centralnim delovima Atine.

Prema navodima policije, eksplozija je oštetila ulaz u banku i prozore i pričinila manju štetu na susednim zgradama, preneo je Rojters.

Čuvar u banci video je da su dve osobe na motociklu ostavile torbu ispred ekspoziture i nastavile dalje, preneo je portal Tema

Telefonskim pozivom uredništvu jedne popularne TV emisije najavljena je eksplozija bombe podmetnute u ulaz ekspoziture "Eurobanke", u zgradi gde je i deo njene uprave.

Osoba koja je to prenela upozorila je da će bomba biti aktivirana za 35 minuta, te savetovala da se ljudi sklone.

Sajt atinskog lista "Katimerini" preneo je da su na mestu eksplozije nađeni ostaci torbe u kojoj je verovatno bila bomba kućne izrade.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali sve ukazuje da je to delo anarhista iz grupe "Zavera vatrenih ćelija".

"Eurobanka" je treća po po značaju grčka banka, a napadi na privredne objekte, policiju i političare veoma su česti u Grćkoj, navodi britanska novinska agencija.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара