Fides: Odluka koja razotkriva Sorosev "migrantski biznis"

Odluka Evropskog suda za ljudska prava (ECHR) protiv Mađarske zbog isterivanja dva migranta iz Bangladeša protivna je zdravom i pravnom razumu i iznosi na videlo činjenicu da organizacije koje podržava Džordž Soros mogu da zarade desetine milijardi forinti "migrantskim biznisom", ocenjuje Fides.

Šef Kancelarije za komunikacije te vladajuće mađarske partije Balaš Hidvegi rekao je na konferenciji za novinare da je Mađarska prema sudskoj odluci, pored toga što mora da plati odštetu migratima, primorana i da plati pravne troškove Helsinškom odboru koji je podneo tužbu, prenosi MTI.

"Helsinški odbor koga podržava (američki milijarder) Džordž Soros tražio je ta dva migranta iz Bangladeša kako bi ih iskoristio u ciničnom napadu na Mađarsku", rekao je Hidvegi.

Hidvegi je dodao da je u skladu sa sličnim, kako je naveo, apsurdnim odlukama Mađarska morala da plati više od 40 milijardi forinti, odnosno 130 miliona evra, organizacijama koje podržava Soros.

"Dakle, sada je čak još jasnije zašto Soroseve organizacije napadaju Mađarsku tako žestoko i na tako ekstreman način, i zašto koriste svaku priliku da našu zemlju nateraju da plaća", istakao je on.

Kako je zaključio, "kao i obično, kada napada neku zemlju, Soros lako zaradi nešto novca sa strane".

ECHR je u nedavnoj neobavezujućoj odluci naveo da je Mađarska prekršila Evropsku konvenciju o ljudskim pravima time što je privela dvojicu tražilaca azila u tranzitnoj zoni Reske nedaleko od južne mađarske granice u jesen 2015.

Sud je, takođe, naveo da su ih vlasti kasnije poslale nazad u Srbiju, što ih je, kako je ECHR zaključio, dovelo u opasnost od suočavanja sa neuhumanim uslovima u grčkim centrima za prijem izbeglica, te je naložio Mađarskoj da isplati migrantima odštete u visini od po 18.705 evra, ali i da nadoknadi pravne troškove.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара