Švedski mediji: Grabar Kitarovićeva – hrvatska Marin le Pen

Deo švedskih medija okarakterisao je Kolindu Grabar Kitarović kao hrvatsku Marin le Pen, zamerajući joj odnos prema jevrejskoj zajednici i posebno izjave tokom migrantske krize.

Švedski dnevnik Aktuel Fokus je naveo da Grabar Kitarović predstavlja HDZ koji je konzervativno nacionalistički.

HDZ i Kolindu Grabar Kitarović opisali su kao one koji se zalažu za istorijski revizionizam, a spominje se i namera da se u Hrvatskoj napravi takozvani popis izdajnika na početku mandata prethodne vlade Orešković-Karamarko-Petrov, preneo je sarajevski portal Kliks.

"Uklonila je i kip Josipa Broza Tita iz predsedničkog kabineta", piše Aktuel Fokus opisujući politiku hrvatske predsednice, dodajući na kraju kako je izazvala i međunarodnu pažnju kada su jevrejske zajednice odlučile da bojkotuju zvanično obeležavanje Holokausta u Hrvatskoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи