SAD donirale 24 višenamenska vozila Oružanim snagama BiH

Oružanim snagama Bosne i Hercegovine u kasarni Rajlovac uručena su 24 višenamenska vozila "hamvi" – 3,5 miliona dolara vredna donacija vlade SAD.

Ministarka odbrane BiH Marina Pendeš zahvalila je na donaciji, ističući da donirana vozila predstavljaju platformu za nadogradnju sredstava zaštite snaga, operacija izviđanja i taktično-ofanzivne operacije, javila je Fena.

"Ta vozila će u značajnoj meri unaprediti sposobnost Oružanih snaga BiH", rekla je Pendešova i dodala da će BiH biti još spremnije za doprinos izvršenju konkretnih zadataka i celokupne misije OS BiH.

Navela je da će ta donacija pružiti i više mogućnosti u projektima regionalne saradnje i naposletku učvrstiti poziciju BiH kao odgovornog partnera u operacijma podrške miru.

Američka ambasadorka u BiH Morin Kormak izjavila je da donirana vozila neće uvesti BiH u NATO preko noći, niti će sprečiti da se u budućnosti dešavaju prirodne nesreće, ali da odražavaju posvećenost SAD Bosni i Hercegovini na putu evroatlantskih integracija.

Naglasila je da će ta vozila osigurati da, u slučaju prirodnih nesreća, Oružane snage BiH imaju kapacitet za još bržu i efikasniju reakciju nego u prošlosti.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи