Grčka preti da neće potpisati Rimsku deklaraciju EU

Atina je zapretila da neće potpisati Rimsku deklaraciju, koja bi trebalo da odredi budućnost Evropske unije, nakon Bregzita.

Grčka ostaje pri svojim prigovorima na deklaraciju čije potpisivanje je predviđeno za vikend, kada se obeležava 60. godišnjica postojanja EU, saopštili su zvaničnici iz Atine i Brisela, a prenosi Rojters.

Lideri preostalih 27 zemalja članica EU obeležiće godišnjicu u subotu na sastanku u Rimu, u senci britanske odluke o izlasku iz Unije.

Grčka je saopštila da želi da deklaracija sadrži jasniju zaštitu prava radnika, a kako prenosi Rojters, odvojeni razgovori Grčke o dugovima sa međunarodnim kreditorima, trenutno su zapeli zbog ovog pitanja.

Jedan diplomata je naveo da bilo kakav pokušaj Atine da dobije prednost u međunarodnim pregovorima o dugovanju tako što će odugovlačiti potpisivanje u Rimu, neće proći.

"Neće nas ucenjivati jedna država članica koja povezuje jedno pitanje EU sa potpuno drugačijim", naveo je diplomata.

Kako prenosi agencija, drugi zvaničnik u Briselu izjavio je da ovo pitanje može biti rešeno jedino na najvišem nivou sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи