Zaev: VMRO bi izgubila na novim izborima

Lider opozicione SDSM Zoran Zaev izjavio je da će u slučaju ponavljanja vanrednih parlamentarnih izbora, što je jedan od zahteva vladajuće VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog, ta partija sigurno izgubiti.

"Oni znaju da će izgubiti ako izađu na izbore, jer niko neće tolerisati njihovo besramno odbijanje da predaju vlast", rekao je Zaev napomenuvši da je parlamentarna većina formirana, te da on očekuje brzo formiranje vlade na demokratski način.

"Ako odemo na izbore, VMRO-DPMNE će izgubiti", rekao je Zaev, uveren da i nakon novih izbora albanske partije ne bi pravile koaliciju sa Gruevskim, preneli su makedonski mediji.

Zaev je formirao parlamentarnu većinu uz pomoć albanskih partija DUI i BESA, ali je makedonski predsednik Đorđe Ivanov odbio da mu dodeli mandat za sastav nove vlade zato što je lider SDSM-a prihvatio "tiransku platformu" koja, kako smatra, preti da naruši suverenitet i teritorijalni integritet Makedonije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи