Hapšenja krijumčara migranata u BiH i Hrvatskoj

U međunarodnoj policijskoj operaciji kodnog naziva "Bosfor", čije su mete osumnjičeni za krijumčarenje migranata sa područja Turske i Sirije u zemlje Zapadne Evrope, u BiH je uhapšeno šest, a u Hrvatskoj 14 osoba.

U operaciji je učestvovalo više desetina policijskih službenika iz više zemalja, a među osumnjičenima u ovoj međunarodnoj grupi koja je delovala na području nekoliko zemalja, nalaze se državljani BiH, Hrvatske, kao i državljani Turske koji su među organizatorima ovih nezakonitih aktivnosti.

Akcija u BiH sprovedena je po nalogu državnog Tužilaštva i u saradnji sa Graničnom policijom BiH.

U akciji je učestvovalo više zemalja, a akcija je usmerena je na osobe osumnjičene da su organizovano, planski i za velike novčane iznose krijumčarile ilegalne emigranata s područja Turske i Sirije preko BiH i Hrvatske, prema zemljama EU.

Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni organizovali ilegalni transport više desetina ilegalnih emigranata, koje su za velike novčane iznose, koji su dostizali i više hiljada evra, krijumčarili preko Crne Gore, BiH i Hrvatske u zemlje zapadne Evrope, navodi se u saopštenju.

Tokom operacije, dodaje se u saopštenju Tužilaštva BiH, institucije iz BiH bile su u stalnom su kontaktu s kolegama u Hrvatskoj, gde je akcija sprovedena na 14 lokacija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи