Ivanić: Izetbegović i SDA treba da naprave prvi korak u deblokadi vlasti

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da Stranka demokratske akcije (SDA) i njen lider Bakir Izetbegović prvi treba da deblokiraju krizu vlasti u BiH, jer su je oni i izazvali.

Mladen Ivanić je naveo da nije on blokirao rad Predsedništva BiH i da pitanje funkcionisanja vlasti ne treba da bude upućeno njemu.

"Pitanje rada Predsedništva BiH treba uputiti, pre svega, Izetbegoviću", rekao je Ivanić novinarima u Sarajevu.

Smatra da sve institucije BiH, i parlament i Predsedništvo, treba da rade ali da on ne želi na sebe da preuzima odgovornost za "stvari koje nije proizveo".

"Oni ni koji su proizveli ovakvu situaciju treba da kažu šta dalje. Ja čekam predlog da bih se mogao izjasniti", naveo je predsedavajući Predsedništva BiH.

Dodao je da očekuje Izetbegovićevu inicijativu, ističući da je on povodom pitanja revizije tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu uveo rad Predsedništva BiH u krizu.

Smatra da bi svi trebalo da sačekaju da Izetbegović kaže šta je uslov da se Predsedništvo vrati u normalan rad.

Komentarišući nedolazak delegata iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Demokratskog narodnog saveza (DNS) na sastanak Doma naroda parlamenta BiH, zbog čega juče nije održana sednica, rekao je da to "nije pametan potez, jer sve institucije treba da rade".

"Zašto su kolege iz SNSD-a i DNS-a to napravile - ne znam. Ne mislim da je interes Republike Srpske da to rade i da se pritisak prebaci na tu stranu. Naprotiv, kriza treba da ostane na onoj adresi na kojoj je nastala, a to je vaninstitucionalno delovanje, donošenje odluka u ime BiH mimo institucija BiH, a ništa od toga nisu uradili srpski predstavnici", istakao je Ivanić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво