Oslobođen muškarac koji je oštetio spomenik srebreničkim žrtvama

Hrvatski državljanin K. L. koji je juče uhapšen u Sarajevu zbog oštećenja skulpture postavljene u tom gradu u znak sećanja na zločin nad Bošnjacima u Srebrenici, pušten je na slobodu jer je tokom istrage utvrđeno kako je to učinio nenamerno, saopšteno je iz sarajevskog Županijskog tužiteljstva.

Iz sarajevskog Županijskog tužiteljstva je objavljeno da je tokom istrage utvrđeno da je to učinio nenamerno, prenosi Hina.

Navodi se da je mladić K. L. rođen 1994. godine skulpturu postavljenu u Velikom parku u središtu Sarajeva oštetio nenamerno kada je pokušao da se fotografiše pored nje, pa su u tužilaštvu zaključili da nema elemenata krivične odgovornosti.

Autor skuplture Mensud Kečo potvrdio je da je i on bio u kontaktu sa tužilaštvom, dodajući da se porodica privedenog mladića obavezala da će nadoknaditi pričinjenu štetu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије