Mektić: U Sarajevu niko neće moći da ugrozi ni Samit ni Vučića

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić je naveo da će mesto održavanja Samita zapadnobalkanske šestorke u Sarajevu "celokupno biti snajperski pokriveno" i da "niko ni na koji način" neće moći da ugrozi bezbednost skupa i premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Kako prenosi sarajevski portal Kliks, Dragan Mektić je rekao da je juče održan sastanak sa direktorima Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA), Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tela i da je formiran operativno-policijski štab koji će neprekidno funkcionisati sve do kraja Samita u Sarajevu.

"Nećemo dozvoliti nikome i ni na koji način, formalnim i neformalnim grupama da ugroze sigurnost Samita i premijera Vučića", rekao je ministar bezbednosti BiH, koji je naglasio da je na sastanku dogovoreno preduzimanje svih potrebnih operativnog-taktičkih mera koje će imati za cilj potpuno osiguranje skupa.

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić rekao je juče da je bojazan šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića da bi se na samitu premijera Zapadnog Balkana 16. marta u Sarajevu mogla ponoviti situacija iz jula 2015. kada je u Potočarima napadnut Aleksandar Vučić, potpuno neopravdana i neutemeljena.

Učešće na Samitu u Sarajevu su potvrdili premijeri Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Duško Marković, Makedonije Emil Dimitriev i Kosova Isa Mustafa.

Samitu će prisustovati i komesar EU za politiku susedstva i proširenja Johanes Han i predstavnik Vlade Italije, koja će biti domaćina Samita Zapadnog Balkana u Trstu u julu ove godine.

U fokusu razgovora na Samitu premijera Zapadnog Balkana biće regionalni projekti i povezivanje u transportnoj i energetskoj infrastrukturi, te sadržajnijoj ekonomskoj razmeni, jer je put ka EU zajednički cilj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара