Skoplje, demoliran kafić u kojem su se okupljale pristalice opozicije

U centru Skoplja demoliran je kafe-bar u kojem su se okupljali učesnici antivladinih protesta "Šarena revolucija", koje je podržavao Socijademokratski savez Makedonije, preneli su makedonski mediji.

Stakla su u potpunosti porazbijana tokom noći, a vlasnik kafea "Izlet" na internetu je objavio snimak na kojem se vide uništena stakla. Policija još nije dala nikavu informaciju o tome.

U ovom kafe-baru je prošlog leta organizovano i skupljanje donacija za plaćanje novčanih kazni za štetu koju su napravili pripadnici "Šarene revolucije" bacanjem boje na državne zgrade. U tim protestima su učestvovali građani nezadovoljni desetogodišnjom vladavinom VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog.

Kako su javili lokalni mediji, tokom vikenda su noću demolirani i izborni štabovi opozicionog SDSM u Prilepu, u Bitolju i u selu Dračevo na periferiji Skoplja.

Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski optužio je sinoć predsednika SDSM Zorana Zaeva da zajedno sa albanskim partijama sa kojima dogovara koalicionu vladu priprema redefinisanje Makedonije i pozvao je narod da brani državu.

U intervjuu Televiziji Sitel i u postu na svom Fejbuk profilu, Gruevski je ocenio da je glavni cilj dovođenja Zorana Zaeva na vlast, iza čega stoje strani centri moći, promena imena Makedonije i identiteta Makedonaca.

Stranka Zorana Zaeva SDSM odmah je odbacila te optužbe Gruevskog i nazvala ih "lažima čoveka koji je u strahu od suočavanja sa pravdom za zločine koje je počinio poslednjih 10 godina dok je bio na vlasti".

Zaev je u subotu objavio da je zajedno sa tri albanske stranke, DUI, Besa i Alijansa za Albance, obezbedio parlamentarnu većinu i očekuje se da će danas od šefa države Dorđa Ivanova formalno zatražiti da mu dodeli mandat za formiranje vlade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи