Drama kod Kaknja: Voda poplavila auto-put, saobraćaj obustavljen

Velika količina vode, izazvana klizištem, probila je barikade i poplavila auto-put u delu Kakanj-Zenica. Očekuje se da problem uskoro bude rešen, a saobraćaj pušten u rad do kraja dana.

Zbog aktiviranog klizišta u mestu Donji Tičići i izlivanja većih količina vode potpuno je obustavljen saobraćaj na auto-putu A-1 Kakanj-Zenica u oba smera, kao i na regionalnom putu R-445 Kakanj-Zenica.

Veliko klizište na površinskom kopu kod Kaknja aktiviralo se pre nekoliko dana i ugrozilo sela Ribnica i Mramor.

Akumulacija vode, koja se stvorila, i oko pet miliona kubika jalove mase krenulo je u pravcu sela Ribnica, a put prema selu Mramori zatrpan je već nekoliko dana.

Do prelivanja vode na auto-put došlo je zbog sinoćnjih padavina koje su natopile klizište rudničke jalovine na površinskom kopu Vrtlište kakanjskog rudnika.

Vodu koja se akumulira nadležni su pokušali da kanališu kroz tunele koji prolaze ispod puta.

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak rekao je Kliks da bi problem sa vodom trebalo da bude rešen uskoro, a saobraćaj pušten u rad do kraja dana.

Ekipe Civilne zaštite radiće i tokom noći na čišćenju puta, a u toku je priprema za tu vrstu posla i donošenje potrebne rasvete i ostalog materijala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво