Ivanić najavio novo pismo Hagu, odneće ga posebni izaslanik

Predsedajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić najavio je da će posredstvom posebnog izaslanika uputiti pisma Međunarodnom sudu pravde u Hagu, kojim će će ih obavestiti da Predsedništvo BiH nije donelo odluku o reviziji tužbe protiv Srbije.

Mladen Ivanić je rekao da će on odlučiti kada će da uputi pismo, i način na koji će ga uputiti, i da će morati da ima posebnog izaslanika, a da će o svemu blagovremeno obavestiti javnost, prenosi N1.

Predsedavajući Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda juče je izjavio da je Predsedništvo BiH u krizi i dodao da bi njegovog bošnjačkog kolegu Bakira Izetbegovića sada trebalo pitati kako će ta kriza biti prevaziđena.

Izetbegović je u četvrtak napustio sednicu Predsedništva BiH, jer nije hteo da se izjašnjava po jedinoj tački dnevnog reda - zahtev za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

Na taj način, ponovio je Ivanić, Izebegović je blokirao rad najvišeg državnog organa u zemlji.

Izetbegović, rekao je Ivanić novinarima u Sarajevu, nije dao šansu instituciji BiH da se izjasni o tom zahtevu.

Ivanić je rekao da ne raspolaže nijednom novom činjenicom s tim u vezi, niti je, kako je rekao, dobio bilo kakvu informaciju.

"Niko mi nije ponudio, niko od mene nije tražio da se organizuje rasprava, a svi kažu da sam protiv. Prosto je neverovatno koliko se teze obrću. Svi govore kako ja kao izdajem BiH, a branim Srbiju, a ni reči nisam rekao o tome. Stalno sam govorio o načinu donošenja odluka", rekao je Ivanić, prenele su agencije.

Njegov jedini zahtev juče je bio da se stvari vrate u državne institucije.

"Valjda bih i ja, kao čovek koji predstavlja BiH, trebalo da znam koji su argumenti. Valjda bi, kao neko ko u ovom trenutku predstavlja BiH, trebalo i od mene da se zatraži mišljenje. Ništa se od toga nije desilo", rekao je Ivanić.

Predsedavajući Predsedništva je ponovio da misli da je BiH ušla u dosta ozbiljnu krizu.

Ponovio je i nameru da piše Međunarodnom sudu pravde kako bi tu pravosudnu instituciju obavestio da je Predsedništvo BiH na dnevnom redu imalo pitanje pokretanja revizije, ali da o tome nije donesena odluka.

Primetio je, međutim, da će to pismo MSP u Hagu morati da dostavi putem specijalnog izaslanika, nakon što je Izetbegović zabranio ambasadorki BiH u Hagu Mirsadi Čolaković, koja je predstvnik bošnjačkog naroda, da takva pisma dostavlja na naznačene adrese.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво