Ivanić i šef delegacije EU: Budućnost BiH u kompromisu

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je sa šefom delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom, sa kojim se saglasio da je "jedina budućnost BiH u kompromisu".

Fena prenosi da je tokom sastanka Ivanić informisao ambasadora Vigemarka o svojim pogledima na političku situaciju u BiH i izrazio nezadovoljstvo vaninstitucionalnim donošenjem odluka u poslednjih nekoliko sedmica.

Navodi se da je Vigemark informisao Ivanića o predstojećoj poseti visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini Bosni i Hercegovini i istakao da to pokazuje veliku zainteresiranost Evropske unije za evropski put BiH.

"Sagovornici su zajednički konstatovali da je jedina budućnost BiH u kompromisu, jačanju međusobnog poverenja i okretanju budućnosti", saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Vigemark je razgovarao i sa Bakirom Izetbegovićem sa kojim se saglasio da o pravnim pitanjima treba da odlučuju nadležne institucije, kao i da svi politički lideri u BiH u ovom trenutku treba da ulože maksimalne zajedničke napore na smirivanju političkih tenzija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво