Softić predao zahtev za reviziju presude

Sakib Softić predao je Međunarodnom sudu pravde zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije. Zahtev je predat bez prethodne saglasnosti Predsedništva BiH.

Sakib Softić, koji je imenovan za pravnog agenta još 2002. godine, zahtev je predao neposredno pošto je u Sarajevu prekinuta sednica Predsedništva BiH, jer bošnjački član tog tela Bakir Izetbegović nije želeo da glasa o jedinoj tački dnevnog reda – zahtevu za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Softić je zahtev predao u pratnji šefa bosanskohercegovačkog ekspertnog tima koji je radio na prikupljanju dokaza za reviziju presude po tužbi BiH Dejvida Sefera i holandskog advokata Fona van der Bizena. 

Presuda je doneta pre 10 godina, a rok za podnošenje zahteva za reviziju ističe 26. februara.

Softić je taj zahtev za reviziju podneo bez saglasnosti Predsedništva BiH.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара