Ambasada SAD u BiH pozvala lidere na dijalog

Političke lidere u oba entiteta ambasada SAD u BiH pozvala je na dijalog i okretanje budućnosti, te radu na ispunjavanju reformi neophodnih za ekonomski i društveni napredak zemlje.

Stabilnost u BiH i u regionu mora ostati glavni prioritet za sve, poručili su iz Kancelarije za odnose s javnošću američke ambasade u BiH, nakon što je najavljeno podnošenje zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

"Pozivamo sve strane da se uključe u konstruktivan dijalog koji će doprineti prevazilaženju trenutnih političkih razlika. Poštovanje institucija Bosne i Hercegovine i vladavine prava ključni su za osiguravanje stabilne, sigurne i prosperitetnije budućnosti svih građana Bosne i Hercegovine", navodi se u saopštenju.

Iz Ambasade SAD podsećaju da su i ranije isticali da su SAD oduvek podržavale, i podržavaće, pronalaženje pravde za žrtve ratnih zločina.

"Pozivamo lidere u celoj BiH da se okrenu ka budućnosti i da rade na ispunjavanju reformi neophodnih za ekonomski i društveni napredak ove zemlje", navodi se u saopštenju, preneli su mediji u BiH.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво