Josipović: Odnosi Hrvatske i Srbije nikada nisu bili lošiji

Odnosi Hrvatske i Srbije nikada nisu bili lošiji, ocenio je bivši hrvatski predsednik, a sada lider stranke "Napred Hrvatska" Ivo Josipović, ukazujući da se nacionalizmi međusobno hrane i da politika ne sme prepustiti drštvo mržnji.

Josipović tvrdi u razgovoru za Studio 4 da da je to vidljivo svakodnevno, da je dovoljno reći da na ulici napadaju ljude samo zato što imaju registraciju automobila druge države.

U medijima ima puno mržnje, rekao je Josipović i dodao da spoljna politika treba da zagovara mir i da ne bi trebalo uvek na sve reagovati.

"Nacionalizmi se međusobno hrane, a zadatak politike je ne prepustiti društvo mržnji i takvim ispadima", poručio je Josipović.

Kao jedan od inicijatora okupljanja levice u Hrvatskoj, Josipović je ocenio da je, nažalost, ona u prilično lošem stanju.

"Nadam se da će se to brzo promeniti, kadrovske promene koje se događaju, otvaraju takav prostor", rekao je on.

Njegovo se ime sigurno neće naći na listi za predstojeće lokalne izbore jer, kako je rekao, ako ste bili predsednik države, ne idete na lokalne izbore. Radiće na jačanje levice i objašnjava da je moguće da se jednog dana proces ujedinjenja levice završiti tamo i gde je počeo - u SDP.

Zamoljen da komentariše dve godine rada predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Josipović je naglasio da ima "kritički odnos od njene politike".

"Po mom sudu trebalo bi više sadržaja manje šminke, ja bih zagovarao druge vrednosti, ali birači će odlučiti o tome kakva je ona predsednica bila", rekao je Josipović.

Komentirišući i istraživanje koje pokazuje da Kolinda Grabar Kitarović bolje obavlja posao nego on, što misli 49 odsto ispitanika, kaže da to nije dobro.

"Ako uporedite u isto vreme analize, ja imam duplo veću Podršku nego što ima sada predsednica", rekao je Josipović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара