Različito o razlozima odlaganja sednice Saveta ministara BiH

Današnja sednica Saveta ministara BiH je odložena i dok u kabinetu predsedavajućeg Denisa Zvizdića tvrde da nemaju informaciju o tome, ministri bezbednosti i trgovine, Dragan Mektić i Mirko Šarović, izneli su potpuno različite razloge ovog odlaganja.

Ministar Mektić je rekao da je sednica odložena na zahtev ministara iz Republike Srpske zbog najavljenog zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, dok Šarović kaže da je sednica odložena dogovorno i da to odlaganje nema baš nikakve veze sa zahtevom za reviziju.

"Mi, Srbi predstavnici u Savetu ministara BiH, ne želimo da učestvujemo u radu ove institucije dok ne bude razrešen status u vezi sa revizijom presude u predmetu protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu", rekao je Mektić, preneli su mediji u BiH.

Mektić je istakao da treba videti kako će se dalje odvijati situacija i da li će na zahtev predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića biti održana vanredna sednica Predsedništva BiH u vezi sa revizijom presude.

Iz Kabineta predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića je rečeno da oni nemaju informaciju da je današnja sednica Saveta ministara odložena, prenela je regionalna televizija N1.

Šarović, međutim, tvrdi da je sednica odložena nakon zajedničkog dogovora njega Zvizdića i Vjekoslava Bevande.

Novinarima nije bio dozvoljen ulazak u zgradu Parlamentarne skupštine BiH, a Šarović je nakon izlaska novinarima rekao da će Savet ministara naredne sedmice moći normalno da radi i funkcioniše.

"Zvizdić će o tome obavestiti članove Saveta ministara, a danas smo imali telefonsku sednicu za ona pitanja koja su vezana rokom. Sva ostala biće u utorak. Procenili smo da je to bolja varijanta zbog ukupne atmosfere, odnosno da Savet ministara naredne sedmice može normalno da radi i funkcioniše", naveo je Šarović.

Zaključio je da je to zajednički dogovor.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара