OHR zabrinut zbog mogućih negativnih posledica revizije presude

Prvi zamenik visokog predstavnika u BiH Brus Berton kaže da Kancelarija visokog predstavnika pažljivo prati situaciju u vezi sa najavom bošnjačkih predstavnika da će podneti zahtev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, istakavši da je zabrinut zbog mogućih negativnih posledica ove odluke.

"Zabrinuti smo za moguće negativne reakcije nakon što je donesena odluka o pokretanju postupka revizije. Očekujemo da institucije BiH funkcionišu normalno. Što se tiče samog predmeta, Kancelariji visokog predstavnika (OHR) je teško da komentariše nešto što ne proističe iz Dejtonskog sporazuma", rekao je Barton novinarima u Stocu, prenele su Nezavisne novine.

Barton je poručio da BiH mora da se usredsredi na budućnost, ekonomske reforme i generalno na sprovodenje Reformske agende, a nikako na prošlost.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović najavio da je će sledeće nedelje biti podnesen zahtev za reviziju presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Najviši zvaničnici Republike Srpske i srpski predstavnici u institucijama BiH ranije su upozorili da je pokretanje procesa revizije neustavno i neprihvatljivo.

Rok za podnošenje zahteva za reviziju presude ističe 26. februara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара