Mur: Uspešna revizija bila bi pravda za žrtve

Šef misije OEBS u BiH Džonatan Mur nada se da će, "ako su uslovi za uspešnu reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije ispunjeni, to doprineti pravdi za žrtve, preživele i za BiH", ali je i "savetovao" one koji je pokreću, da "detaljno razmisle" ako nisu uvereni da će revizija biti uspešna.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je da će iduće nedelje biti podnet zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, podseća Fena.

"Naš savet je da je, ako niste uvereni da će revizija biti uspešna, veoma važno profesionalno i detaljno razmišljati o toj mogućnosti", kazao je Mur novinarima u Mostaru.

On je istakao da ima još puno otvorenih pitanja kao što su ko ima nadležnost i legitimitet za takvu odluku.

"Ako su uslovi za uspešnu reviziju ispunjeni i ako će se krenuti sa revizijom do 26. februara, kao što je najavljeno, nadam se će na kraju biti više pravde, manje tuge i frustracije i za žrtve, i za preživele, i za BiH. Hoće li to biti krajnji rezultat revizije vreme će pokazati", naveo je Mur.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво