BiH, sednica o pokretanju presude protiv Srbije

U Sarajevu se održava sastanak na kojem će se odlučiti da li će Bosna i Hercegovina podneti zahtev za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu protiv Srbije i Crne Gore za genocid.

Sastanak u sarajevskoj Većnici je organizovala Fondacija "Pravda za Bosnu i Hercegovinu" i Institut za istraživanje zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava, a njegov pokrovitelj je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Skupu, koji je počeo u 15 časova, prisustvuju politički i verski zvaničnici, kao i predstavnici akademske zajednice u BiH.

Osim Izetbegovića, u sarajevsku Većnicu su stigli i poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, predsednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsednik SDP BiH Nermin Nikšić, potpredsednik Republike Srpske Ramiz Salkić, predsedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Šefik Džaferović, kao i predsednik Demokratske fronte Željko Komšić.

Srpski političari u BiH su protiv pokretanja revizije presude i tvrde da taj postupak nema podršku institucija BiH, jer takva odluka nije doneta u Predsedništvu BiH.

Predstavnici RS su optužili Izetbegovića da deluje mimo toga, a tvrde i da Sakib Softić nema legitimitet da zastupa BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво