Ptičji grip u Prijedoru

U Prijedoru je zabeležen slučaj ptičjeg gripa, a Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo da je u toku sanacija žarišta u jednom domaćinstvu.

U pitanju je domaćinstvo, gde je kod domaćih ornamentalnih koka koje se drže kao ukrasna perad potvrđeno prisustvo visoko patogene influence ptica, podtip "H5".

Pristup neovlašćenim licima je zabranjen radi sprečavanja eventualnog širenja bolesti, nakon što su juče nadležne laboratorije kasno popodne potvrdile bolest, preneo je RTRS.

Navodi se da je juče održan sastanak ministarstva i nadležnih službi i da su dogovorene mere u skladu sa odredbama Pravilnika o merama za kontrolu i iskorenjivanje influence ptica.

To uključuje i proglašavanje zaraženog i ugroženog područja, zabrana kretanja i držanja peradi na otvorenom, popis imanja i uništavanje peradi u zaraženom dvorištu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво