Vigemark: Revizija tužbe bila bi kočnica za reforme u BiH

Šef delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Lars Gunar Vigemark izjavio je da bi revizija tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu predstavljala kočnicu u provođenju ekonomskih reformi u BiH.

"Najiskrenije, ne znam zašto se sada, u ovom trenutku, ta pitanja potežu", rekao je Vigemark na Konferenciji o liderstvu i biznisu u Banjaluci.

Pozvao je političare u BiH da ne pokreću nova pitanja, poput promene izbornog zakonodavstva, federalizacije zemlje, koja skreću pažnju sa najvažnije stvari, a to je privreda i ekonomija.

Vigemark je ocenio da godinu i po od sprovođenja Reformske agende postoje pozitivni rezultati, koji bi u narednom periodu trebalo da budu još vidljiviji i pozvao građane BiH da budu strpljivi u iščekivanju rezultata.

"Vi ste u vrlo važnom procesu, gde s jedne strane sprovodite zakonske, privredne reforme, a, s druge strane, tu je proces evropskih integracija kroz popunjavanje Upitnika i druge aktivnosti", istakao je šef delegacije EU u BiH.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je da će BiH predati zahtev za reviziju tužbe protiv Srbije za agresiju i genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu ukoliko u narednih desetak dana bude procenjeno "da postoje dodatne činjenice koje bi mogle biti osnov za obnavljanje tužbe".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво