Linta: Izetbegović kriv za rat, revizija tužbe napad na mir

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da najava člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da će BiH Međunarodnom sudu pravde predati zahtev za reviziju tužbe protiv Srbije za agresiju i genocid predstavlja napad na mir i otvorenu pretnju stabilnosti.

Miodrag Linta kaže da Izetbegović zajedno sa većinom bošnjačkih političara i intelektualaca zastupa lažnu i besmislenu tezu da je Srbija za vreme Miloševićevog režima izvršila agresiju i genocid u BiH.

"Prava je istina da je Alija Izetbegović glavni krivac za rat jer se zalagao za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu na osnovu ilegalnog referenduma umesto da prihvati da Bosna i Hercegovina ostane u sastavu SFRJ", navodi se u saopštenju.

Linta takođe navodi da su Tužilaštvo i Sud BiH etnički motivisane institucije pred kojima srpske porodice žrtava ne mogu da ostvare pravdu.

"Zvanično Sarajevo svesno i planski gura pod tepih srpske žrtve i štiti počinioce zločina iz reda Bošnjaka. Izetbegović uporno pokušava da Bošnjake predstavi kao jedine žrtve rata u BiH s ciljem da opravdaju svoju mržnju prema Srbiji jer ne prihvata da je agresor i da je tobože izvršila genocid u Srebrenici", rekao je Linta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво