Skandal u Sarajevu, vatrogasci požar gasili šoljicom

Sarajevski vatrogasci su 6. februara, prilikom gašenja požara na Alipašinom polju, naišli na najgori mogući problem – neispravan hidrant. U takvoj situaciji, jedan od vatrogasaca požar je gasio prosipajući vodu iz šoljice.

U ponedeljak je u sarajevskom naselju Alipašino polje izbio požar u kojem su poginule dve osobe, dok je njih osam povređeno. Nakon dojave i dolaska na mesto događaja, sarajevski vatrogasci su zaključili da hidrantski sistem u ulazu nije mogao da se koristi, zbog čega je gašenje počelo sa zakašnjenjem.

Vatrogasci su bili prinuđeni da crpe vodu iz svojih kamiona, što je u slučaju požara na 11. spratu izuzetno nepraktično i opasno. Vatrogasci su saopštili da su za hidrante odgovorni upravnici zgrada.

Oglasila se i kompanija "Hetig", koja je zadužena za održavanje zgrade u kojoj se desio požar. Prema njihovim navodima, bio je zatvoren ventil na hidrantskoj mreži u podrumu, i bilo je samo potrebno otvoriti ga. U tom slučaju, prema, navodima "Hetiga, voda bi došla na 11. sprat. 

Iz kompanije je saopšteno da vatrogasci, prirodno, nisu imali vremena da ih kontaktiraju, a ni "Hetig" nije znao da je ventil u podrumu zatvoren.

"Mi smo juče taj ventil otvorili i voda je došla. Ono što je problem jeste da većina hidrantskih mreža u gradu ne radi. Vatrogasci su verovatno, kada su videli da nema vode, došli do zaključka da mreža nije ispravna i onda su odlučili da vodu spoje sa svojih vozila", kazao je direktor "Hetiga".

Navedeno je i da je krađa najveći problem protivpožarne zaštite i istaknuto je da su u decembru prošle godine u ulaz dostavljena četiri nova protivpožarna aparata, od kojih su tri ukradena.

"Na ventilima u hidrantskim ormarićima kradu točkiće za otvaranje ventila, kradu mesingane spojeve", tvrdi direktor "Hetiga".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се