Pahor: Žica na granici sa Hrvatskom više nema svrhu

Slovenački predsednik Borut Pahor izjavio je da misli da žica na granici s Hrvatskom više nije potrebna i da, prema njegovim informacijama, nema pretnji od novog izbegličkog talasa "balkanskom rutom".

Uklanjanjem te prepreke za migrante, rekao je Pahor, zvanična Ljubljana je poslala poruku da mere zaštite i bezbednosti na svojim granicama primenjuje "srazmerno" stvarnim prilikama na terenu, onda kada su one neophode.

"Žica je bila potrebna, ali ona već duže vreme nema pravu ulogu koja je možda postojala pre pola godine", rekao je Pahor.

Pahor se osvrnuo i na izjavu slovenačkog premijera Mire Cerara koji je krajem sedmice na neformalnom samitu na Malti govorio o "jadranskoj" ruti kojom bi morskim putem migranti mogli doći najprije u Istru i Sloveniju, sa željom da krenu prema srednjoj Evropi.

To je iznenadilo mnoge jer takvih pojava po službenim podacima do sada nije bilo.

Slovenački ministar spoljnih poslova Karl Erjavec pokušao je da pojasni premijerove reči, rekavši da je Cerar mislio na postojanje kriminalnih mreža za krijumčarenje ljudi koji razmišljaju i o toj trasi, te da je slovenačka policija toga svesna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво