Tuča u srebreničkoj SDA (VIDEO)

Povereništvo SDA za Srebrenicu je trebalo da danas u tom gradu održi prvi sastanak, ali je grupa Srebreničana upala u Islamski centar, gde se sastanak održavao, i naredila predsedniku Povereništva i zameniku predsednika SDA Adilu Osmanoviću da izađe.

Edin Ramić, ministar za izbeglice i raseljene osobe Federacije BiH, potvrdio je za Kliks da je grupa osoba koje su se predstavile kao povratnici u Srebrenicu upala i zatražila od Osmanovića da napusti prostorije Islamskog centra.

Sadik Ahmetović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH i član Povereništva, kaže da je na početku sastanka Osmanovića verbalno napao Hamdija Fejzić, bivši prvi čovek srebreničke SDA, smenjen uvođenjem Povereništva, čiji je i sam član.

"Nakon toga ušla je grupa ljudi koja je Adila bukvalno iznela iz Islamskog centra, onda je nastao jedan opšti metež u kojem je pretučen mladić koji se tu slučajno zatekao", istakao je Ahmetović, rekavši da niko od članova Povereništva SDA za Srebrenicu nije fizički napadnut.

Banjalučki mediji su javili, pozivajući se na očevice, da je Ahmetović pretučen uoči sastanka Povereništva SDA za Srebrenicu i da je, osim njega, u masovnoj tuči više lica povređeno.

Nakon tog incidenta, sastanak je prekinut.

Osmanović je Nezavisnim novinama rekao da nije došlo do tuče u Srebernici, kako su objavili pojedini federalni mediji.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je Nezavisnim da je na sastanku u Bratuncu i da ne zna šta se događa u Srebrenici.

"Ako je to što kažete tačno, onda je to skandal", rekao je Grujičić i dodao da će više informacija imati kada se vrati u Srebrenicu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво