Amerika donirala Hrvatskoj neispravna oklopna vozila?

Već dve i po godine od isporuke, oko 70 oklopnih vozila tipa MRAP koje su SAD donirale Hrvatskoj leži odbačeno u Remontnom zavodu u Jankomiru, a razlog su oštećena stakla, javlja "Jutarnji list".

Zagrebački list piše da Hrvatska mora za gotovo sva vozila da ugovori nabavku novih višeslojnih balističkih stakala.

Kada su vozila 2014. stigla u Hrvatsku, visoki zvaničnici su tvrdili da ih samo treba ofarbati, neka od njih naoružati i da će biti spremna za korišćenje.

Takođe se tvrdilo da je na svakom vozilu pre isporuke odrađen redovni servis i da su otklonjeni svi eventualni nedostaci.

Ipak, Jutarnji list, dve i po godine kasnije postavlja pitanje da li su SAD poklonile Hrvatskoj neispravna vozila? Navodi se da ministar odbrane Damir Krstičević nije odgovorio na pitanje da li se vozila na kojima je potrebno zameniti stakla smatraju neispravnim.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво