Linta: Neka Plenković pokaže da nije lažni antifašista

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da on i članovi njegove vlade konkretnim merama i aktivnostima pokažu da su iskreni, a ne lažni antifašisti.

"To znači, između ostalog, da vlada donese odluku o uklanjanju spomen ploča s ustaškim pozdravom i započne obnovu srušenih spomenika NOB-a, da promeni nazive ulica koja nose imena ustaških zločinaca, zatim da iz nastavnih planova izbaci sadržaje koji veličaju ustaštvo i šire mržnju prema Srbiji i svemu što je srpsko, kao i da Plenković i članovi vlade prekinu sa odlaskom u Blajburg", navodi Linta.

On, u izjavi za javnost, ocenjuje vrhunskim licemerjem izjavu Plenkovića nakon posete Memorijalnom centru Holokausta i postavlja pitanje zbog čega nije nikad jasno rekao da je NDH izvršila, ne brojne zločine, već genocid nad srpskim narodom tokom.

"Tragično je da Plenković 2017. godine govori da Hrvatska mora da traži konsensus da bi se odredila prema hrvatskom nacifašizmu, kao i da vlada planira da osnuje nekakvu komisiju da bi se odredila prema fašistitičkim simbolima i pozdravu 'Za dom spremni'", dodao je Linta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се