Dodik: Trolična politika Bakira Izetbegovića

Tužba BiH prema Srbiji je još jedna bošnjačka inicijativa i kao takvu je treba gledati, poručuje predsednik RS u intervjuu za "Večernje novosti".

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je ocenio da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da misli da će biti pokrenuta nova tužba protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu deplasirana priča, koja samo služi za zabavljanje javnosti u Federaciji BiH.

Podsetivši da već duže nema jedinstvenog stava Predsedništva BiH o ovom pitanju i da, zbog toga, tužba ne može da ode iz BiH, Dodik kaže da je cela priča Izetbegovića izmišljotina da bi bio važan kod Bošnjaka.

"Izetbegović pokušava da pošalje poruku u ime BiH, a Bakir nije BiH. On je samo bošnjački član Predsedništva. Tužba BiH prema Srbiji je još jedna bošnjačka inicijativa i kao takvu je treba gledati", rekao je Dodik za Večernje novosti.

Dodik smatra da Izetbegović pričom o tužbi pokazuje, ne dvoličnu, nego troličnu politiku.

"Kod njega imamo priču protiv Srbije i Srba sa jedne strane, a sa druge iz SDA plasiraju priču o saradnji sa Beogradom", rekao je Dodik.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nagovestio je ranije mogučnost da BiH pokrene reviziju tužbe protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво