Dodik: Američka strana već pokazala dobru volju

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je zvanična Banjaluka već ostvarila kontakte sa novom administracijom SAD i da očekuje dobru saradnju, istakavši da je američka strana već pokazala dobru volju.

"Ti kontakti su bili vidljivi čak i u periodu kada sam dobio poziv za inauguraciju (američkog predsednika Donalda Trampa), što je bio, čini mi se, osnovni razlog zašto se ubrzano krenulo u priču o sankcijama protiv mene."

"Očekujemo da ćemo sa novom američkom administracijom raditi bolje i da će biti mnogo više razumevanja", istakao je Dodik za Televiziju Hepi, prenosi RTRS.

Predsednik Srpske je nazvao spekulacijama pisanje sarajevskog Dnevnog avaza da će mu, nakon SAD, sankcije uvesti i nemačka vlada, zajedno sa partnerima iz EU.

"Iz Sarajeva ne možete ništa drugo da očekujete nego to da vam žele sve najgore. Tako da je to u sferi spekulacija", naveo je Dodik.

Rekao je da je uveren da mu Evropa neće uvesti sankcije, niti da ima razloga za tim.

Komentarišući posetu predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića Srbiji, Dodik je rekao da pozdravlja takav vid saradnje i da je dobro da se vode razgovori između svih institucija u regionu, navodeći da je premijer Srbije Aleksandar Vučić inicirao te razgovore.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара