Hrvatska vojska predviđa nabavke od 170 miliona evra

Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske (MORH) je u finansijskom planu za ovu godinu predvidelo da izdvoji oko 1,3 milijarde kuna (oko 172 milona evra) za nabavke.

U ministarstvu je predstavljen plan nabavke za ovu godinu, piše hrvatski Dnevnik.

U planu se ističu: nastavak postupka nabavke ubojitih bojnih sredstava, remont helikoptera Mi-171SH, nabavka inženjerske opreme, vojnih kamiona i cisterni, delova za oklopna vozila, opreme za komunikaciju, generalna revizija tenka M-84, izgradnja i adaptacija objekata i infrastrukture, te nabavka odeće i obuće.

Iz ranijeg perioda MORH ima obavezu izgradnje brodova, nabavke i remonta samohodnih haubica PZH2000, nabavke helikoptera OH58-D "kajova vorior" kao i izgradnje nekoliko objekata.

U MORH-u kažu da se godišnje sprovede oko 1.000 postupaka nabavke a godišnji planovi nabavke objavljuju se na internet stranicama ministarstva da bi se zainteresovani mogli pripremiti za učešće u nadmetanjima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво