Poslanik "Živog zida" Plenkovića nazvao "briselskim projektom"

Poslanik opozicionog "Živog zida" u hrvatskom parlamentu Branimir Bunjac žestoko se obrušio na premijera Andreja Plenkovića, koji je u Saboru podnosio izveštaj o sastancima Evropskog saveta tokom prošle godine, rekavši mu da je "briselski projekat", a njegova politika "katastrofa svih katastrofa".

"Sve do danas sam gajio nekakvu nadu da ste vi ipak hrvatski premijer, međutim nakon vaših današnjih reči ja sam čvrsto uveren da ste vi samo jedan briselski projekt i ništa drugo", rekao je Bunjac, prenosi Hina.

Ovakvo zaklinjanje u sve ono što je na ovomu kontinentu, pa i u svetu, dosta se retko čuje, rekao je Bunjac.

Ne seća se, kazao je, da je ijedan hrvatski premijer ikada tako govorio u ovom Saboru.

"Ne samo da vas nije bilo sramota da upotrebite reč mejnstrim kao nešto pozitivno nego ste izrazili svoje potpuno slaganje sa time da kao što ste sami rekli jedan maleni, zatvoreni krug ljudi, jedna grupa ljudi od 30, 40 osoba odlučuje o svemu što se dešava na ovome kontinentu s nesagledivim posledicama za stotine miliona ljudi", nabrajao je Bunjac.

Premijera je pitao i koji mu je bio smisao odlaziti u Ukrajinu, zaoštravati odnose s Rusijom, nanositi štetu Hrvatskoj, a za hrvatsku spoljnu politiku, za koju se Plenković zalaže, rekao je da je "katastrofa svih katastrofa".

"Vi meni osporavate legitimitet hrvatskih birača i usuđujete se proglasiti me nečijim projektom. E, nećete. Jedan od ključnih zadataka, moja lična kao političara, ali i kao predsednika vlade i predsednika stranke, biće politička argumentovana bitka i rasprava protiv vas i vaše politike i vaše demagogije i vašeg neznanja i vašeg dovođenja u zabludu brojnih hrvatskih birača", poručio je Plenković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи