Mektić: Najbolje da Dodik podnese ostavku

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ocenio je da bi posle sankcija koje su SAD uvele predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku najbolje bilo da Dodik podnese ostavku.

Mektić je za regionalnu televiziju N1 rekao da je odluka SAD "poražavajuća za RS, ali i BIH" i da je najbolje da Dodik podnese ostavku i "tako spasi Republiku Srpsku i srpski narod".

"Video sam da je Stejt Department objavio da je Dodik stavljen na crnu listu SAD. Mislim da je to poražavajuće za RS, ali i BIH ako hoćete. Vrlo je izvesno da će ovu crnu listu preuzeti i druge zemlje, postoje informacije i zemlje iz Evropske unije", rekao je Mektić.

Ocenio je i da je "to situacija koja će štetiti RS, njenom legitimitetu i njenom ugledu".

"Mislim da bi najbolje bilo da podnese ostavku i spasi RS i srpski narod", rekao je Mektić.

Nije siguran da li će druge zemlje pratiti primer SAD i staviti Dodika na "svoje crne liste", ali je rekao da postoje određene pretpostavke da bi se to moglo dogoditi.

"Nije obavezujuće da druge zemlje prate SAD u ovoj odluci, ali poznato je iz ranije prakse da se to dešava. Ne mogu sa sigurnošću reći koje su to zemlje, ali imam najave da će se to desiti", zaključio je Mektić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара