Tusk: Hrvatska najbolji partner kojeg mogu da zamislim

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk kaže da Hrvatska igra ključnu ulogu u pogledu sigurnosti i političke izvesnosti u jugoistočnoj Evropi.

Donald Tusk, koji prisustvuje svečanom obeležavanju 25. godišnjice hrvatske nezavisnosti, ocenio je da je "ključna uloga Hrvatske u jugoistočnoj Evropi" neverovatno postignuće.

"Mi u Evropi cenimo to što ste postigli u 25 godina nezavisnosti, to je neverovatno postignuće", rekao je Tusk na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerom Andrejem Plenkovićem, a prenela Hina.

Dodao je da je uloga Hrvatske u jugoistočnoj Evropi apsolutno ključna u pogledu sigurnosti i političke izvesnosti.

"Hrvatska je garant da je situacija u Evropi, pogotovo u regionu, optimističnija nego pre", istakao je poljski političar dodajući da je za njega Hrvatska najbolji partner kojeg može da zamisli.

Premijer Plenković je ocenio da je dolazak čelnika EU na godišnjicu priznanja politički i simbolički gest poštovanja prema Hrvatskoj.

Hrvatsku je 15. januara 1992. priznalo svih 12 članica tadašnje Evropske zajednice, u jeku rata za nezavisnost, a nakon raspada bivše Jugoslavije 1991.

Godine 2008. postala je članica NATO, a 2013. Evropske unije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара