Eksploziv na barskom groblju greškom aktiviran dan ranije?

Iako je veštačenjem utvrđeno da je eksploziv, koji je u junu eksplodirao na barskom groblju, postavljen ispred porodične grobnice Stojanovića, izvori iz bezbednosnih službi veruju da je meta bio Jovo Đurović, brat pokojnog Luke Đurovića, javljaju podgoričke "Vijesti".

Iza eksplozije, koja je 17. juna odjeknula na barskom groblju Gvozden breg stoji mafija, a meta su bili članovi porodice stradalog Luke Đurovića, koji je važio za šefa jednog od najmoćnijih barskih klanova, potvrđeno je podgoričkim Vijestima iz više bezbednosnih izvora.

Kako ti izvori objašnjavaju, ceo slučaj je operativno zaokružen ali nemaju i dokaze kojima bi potkrepili svoja saznanja, te je pitanje hoće li ikada uspeti da ih pribave.

Prema njihovim saznanjima, meta je bio Lukin brat Jovo Đurović, za kog se veruje da je nasledio njegovo mesto.

"Po operativnim saznanjima, eksploziv je trebalo da bude aktiviran sutradan - 18. juna, kada su organizatori ovog dela verovali da će porodica Đurović posetiti groblje, jer su tog dana bile Zadušnice. Sve je bilo isplanirano do poslednjeg detalja a eksploziv je postavljen tačno na mestu odakle bi prilikom aktiviranja, ako ne ubio, onda makar povredio članove porodice Đurović", pišu Vijesti.

Ipak, kako se navodi, osoba koja je trebalo da aktivira eksplozivnu napravu nije poslušala savet da mobilni telefon kojim je trebalo da bude aktivirana bomba ne uključuje do Zadušnica.

Počinilac je zanemario uputstvo i upalio mobilni telefon 17. juna. Prijemom poruke od mobilnog operatera došlo je i do aktiviranja eksploziva, koji je razorio nekoliko grobova, među kojima Luke Đurovića, Andrije Mrdaka i porodice Stojanović – za koju se na početku verovalo da je bila meta, zbog mesta gde je eksploziv bio postavljen.

List piše da postoje operativna saznanja o tome da ovo delo nosi potpis mafije, međutim zvaničnom istragom ništa nije konkretno utvrđeno.

"U toku uviđaja izvršena su neophodna veštačenja i obavljena saslušanja više lica. U toku uviđaja za sada nije utvrđena meta napada", navodi se u odgovorima Osnovnog tužilaštva Bar.

Luka Đurović je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se u oktobru 2013. dogodila nakon izlaza iz kotorskog tunela Vrmac. Njegovo ime se nalazilo u "Beloj knjizi" organizovanog kriminala u Crnoj Gori, gde je policija navela da je bio vođa najjačeg kriminalnog klana u Baru.

Iako je godinama povezivan sa brojnim sumnjivim poslovima, ali i mafijaškim likvidacijama, Đurović nikad nije hapšen zbog bilo kog krivičnog dela.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се