Linta: Zabrinjavajuće ćutanje međunarodne zajednice

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je zabrinjavajuća činjenica da međunarodna zajednica i dalje ćuti "na obnovu ustaštava i sistematsko kršenje ljudskih i nacionalnh prava Srba u Hrvatskoj".

"Ako Evropska unija i SAD zaista žele trajni mir i stabilnost na Balkanu onda je krajnje vreme da izvrše snažan pritisak na Hrvatsku da započne proces suočavanja sa svojom nacifašističkom prošlošću i konačno postane normalna demokratska država i normalno zdravo društvo", ocenio je Miodrag Linta u saopštenju povodom 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske.

Smatra da je ustaštvo i nacifašizam politička platforma aktuelne hrvatske vlasti za brutalne napade prema današnjoj Srbiji, jer, kako kaže, "neće da prihvati lažnu i besmislenu tezu da je bila agresor a Hrvatska tobože žrtva u građanskom ratu devedesetih godina prošlog veka, kao i da je zločinačka akcija 'Oluja' bila legitimna i oslobodilačka akcija", naveo je Linta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи