Ivanić očekuje Inckovo izvinjenje ili prekida komunikaciju

Predsedavajući Predsedništva BIH Mladen Ivanić izjavio je za RTS da je poređenje RS sa NDH uvreda za sve građane BiH. Od visokog predstavnika Valentina Incka očekuje javno izvinjenje i u slučaju da ono izostane prekinuće komunikaciju sa tim međunarodnim predstavnikom, rekao je Ivanić.

"Izjava visokog predstavnika u kojoj je poredio Republiku Srpsku sa Nezavisnom državom Hrvatskom je jedna od najgnusnijih stvari koji je sebi mogao da dozvoli čovek koji je u BiH došao da sa mandatom čuva mir, i, što je još važnije, da čuva postojanje Republike Srpske. Verovati neutralnosti čoveka koji RS poredi sa NDH, znači biti izuzetno politički naivan", istakao je Ivanić za RTS.

Prema rečima srpskog člana Predsedništva BiH, takva retorika bi bila uvredljiva i da je došla od nebitnog, nevažnog pojedinca. "Kada tako nešto izgovori čovek koji je tu da obezbedi opstanak RS, onda ona dobija na težini", smatra Ivanić.

Ivanić je poručio da Inckov stav nije samo uvreda građana Republike Srpske već i uvreda za sve građane BiH, sve normalne ljude kojima je stalo da dve decenije posle rata Bosna i Hercegovina ne bude mesto stalnih sukoba.

Mladen Ivanić je rekao da očekuje izvinjenje od visokog predstavnika.

"Ako i posle svih ovih reakcija to ne učini, to znači da veruje u to što je rekao i pod tim uslovima ne vidim više nikakvu mogućnost komunikacije sa Valentinom Inckom", zaključio je Ivanić.

Izjava visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentina Incka kako je proslava 9. januara Dana Republike Srpske, ravna obeležavanju 10. aprila, datuma kada je 1941. godine uspostavljena Nezavisna Država Hrvatska, od juče izaziva osude u Republici Srpskoj i u Srbiji.

broj komentara 9 pošalji komentar
(sreda, 11. jan 2017, 23:39)
anonymous [neregistrovani]

plata

Pa ako taj nazovi gospodin ima 25000 eura mesecnu platu onda njemu i odgovara da zavadja i stvara sukobe jer mu se tako produzava mandat a svaki mesec kaplje li kaplje po 25 somica.
Bas njega briga i za muslimane i za srbe i za hrvate, mir u BiH mu je "zadnja rupa na svirali". 

(sreda, 11. jan 2017, 23:17)
anonymous [neregistrovani]

Prekid

E moji Srbi, odavno je trebalo da se prekine komunikacija sa njima ovo je samo jedan razlog više. Kao jedan mali primer je kad su uzeli sebi za pravo da upravljaju jednom citavom zemljom, čitavim narodom kao da su svi maloumni a oni toliko pametni. Neverovatno.

(sreda, 11. jan 2017, 22:28)
anonymous [neregistrovani]

Incko zeli da ocrni Srbe I prisije im etikete 90ih

Proslo je vreme tih scenarija i lazi CNN a....i sam Trump kao Anerikanac im vise nevjeruje....
moraju smisliti novi scenario jer ovaj je vec vidjen. ......pametnom dosta....

(sreda, 11. jan 2017, 20:56)
anonymous [neregistrovani]

ne ne

Incko nije glup! On dobro zna sta radi i koji mu je zadatak i cilj.

(sreda, 11. jan 2017, 19:08)
DDanonymous [neregistrovani]

Incko se totalno pogubio..

Znamo da je i Incko i cijeli Zapad sklon antisrpskom djelovanju,ali ovo sto je R.Srpsku poredio sa NDH to nije izgovorio ni najveci dusman Srba jer se zna da su Srbi bili zrtve nacizma i ustastva.
Ivanic je morao ovako nastupiti,druge nema,braniti se moramo.

(sreda, 11. jan 2017, 19:01)
anonymous [neregistrovani]

Ispravno

Potpuno ispravno gospodine Ivanicu. Cudno da ti Europski cuvari mira takve poruke ne upucuju Hrvatskoj kad gomila urla "Za Dom Spremni" ili im se predsednica slika sa Ustaskom zastavom a da ne pominjem Tompsona i njegovu Ustasku ikonografiju i repertoar kojim na koncertima vaskrsava naj krvavije zlocince NDH-azije. Nego gospoda uzese taktiku da se zrtvama pripisuje delo dzelata. Cu li on bre za Kozaru i Jasenovac Jadovno i bezbrojna stratista Srpskog naroda. Neka prosece Hrvatskom i vidi izgorele Srpske crkve cije rusevine vec 76 godina svojim pocrnelim zidinama svedoce gde i na koji nacin je vladala NDH. U njima jos i danas moze da pronadje delove ljudskih kostura koji kao nemi svedoci pricaju o tragediji Srpskog naroda. Gospodin Incko bi trebao to da zna, s obzirom koja mu je duznost poverena.

(sreda, 11. jan 2017, 18:16)
Воронцов [neregistrovani]

Сасвим правилно

Са Инцком треба прекинути комуникације. Прешао је сваку меру.

(sreda, 11. jan 2017, 18:09)
anonymous [neregistrovani]

kao Srpkinja iz Hrvatske......

Znam Srpsku historiju u Hrvatskoj i izlozenosti dan danas raznim omalovazavanjima koju zapad tolerise. ...
A oni Srbe i dalje vredjaju. ....necuveno. ..

G. Ivanic je u pravu....ovo je preslo svaku mjeru od Incka. ..m

(sreda, 11. jan 2017, 18:00)
anonymous [neregistrovani]

Браво, Иванићу

Добро си му одговорио