Doček Nove godine u regionu

Nova godina u Crnoj Gori dočekana je na trgovima u pet gradova, gde se zabavljalo više hiljada ljudi, puni su bili i hoteli a veselo je bilo i u privatnim domovima. Banjalučani veselo ušli u Novu godinu. Sarajevo u 2017. uz Dina Merlina. Više desetina hiljada građana dočekalo je Novu godinu na trgovima najvećih hrvatskih gradova uz vatromet i bogat muzički program.Većina Slovenaca na otvorenom dočekala Novu godinu

Podgoričane i njihove goste na Trgu nezavisnosti zabavljali su Zoran Kalezić i Nenad Knežević Knez, a na Trgu Vladimira i Kosare u Baru pevala je hrvatska estradna zvezda Severina.

Na tradicionalno najmasovnijem dočeku Nove godine pod vedrim nebom u Budvi nastupili su crnogorski bend "Perper" i Željko Joksimović.

Na trgu u Herceg Novom pevao je Dženan Lončarević, a u Tivtu, takođe na otvorenom, muzička grupa "Prljavo kazalište".

Trenuci odlaska stare i nastupanja Nove godine su obeleženi burnim vatrometom.
Zabava na svim trgovima u ovim gradovima biće nastavljena i večeras. 

Podgoričani su Novu godinu dočekali u novom hotelu "Hilton", a Kolašinci i njihovi gosti veselili su se u hotelu "Šeraton", donedavno poznatom kao "Lipka", kao u u "Bjanki".

Hoteli na Žabljaku, takođe su popunjeni, ali pravi zimski doživljaj je uskraćen jer nema snega.

Banjalučane je u Novu godinu uvela svojim nastupom Tiajna Dapčević, a prethodili su joj Lukijan Ivanović, Dušan Svilar i Aleksandra Radović.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Igor Radojičić i tom prilikom im poželeo sve najlepše u Novoj godini. Tradicionalno, u ponoć je priređen vatromet.

Više hiljada građana Sarajeva i gostiju iz inostranstva dočekalo je 2017. na Trgu Bosne i Hercegovine uz nastup pop zvezde Dine Merlina.

Uprkos niskim temperaturama organizovani doček Nove godine na otvorenom privukao je veliki broj ljudi, uključujući turiste uglavnom iz susednih zemalja.

Uz tradicionalno odbrojavanje, ispraćaj stare i doček nove godine protekao je uz vatromet i muziku.

Okupljenima je srecnu 2017. godinu poželio gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Jedan deo Trga bio je pretvoren u multimedijalnu instalaciju skulpture stilizovane u obliku ptice, koja spaja umetnost i tehnologiju, ljude i svetove.

Ova skulptura je u poslednjim sekundama 2016. godine simbolično uzletela noseći poruku slobode i mira svih građana BiH.

Autorka ove multimedijalne instalacije s kojom je Sarajevo ušlo u novu godinu je američka umetnica bh. porekla Edina Selesković.

Više desetina hiljada građana dočekalo je Novu godinu na trgovima najvećih hrvatskih gradova uz vatromet i bogat muzički program.

U Zagrebu je doček 2017. organizovan na više lokacija u grad. Zagrepčane i njihove goste na Trgu bana Jelačića. 

Najveći broj slavljenika u Sloveniji što zbog navike, a što zbog paprenih cena u hotelima, Novu godinu je dočekao na otvorenom.

Na gradskim trgovima u Ljubljani na kojima su ih zabavljali poznati sastavi, a nije manjkalo na hrane i pića, ponoćni vatromet dočekalo je oko 55.000 ljudi. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво