Linta: "Bojna Čavoglave" na HRT-u još jedan dokaz ustaštva

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da emitovanje proustaške pesme "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona u emisiji "TV kalendar" na Prvom programu Hrvatske radio-televizije predstavlja još jedan dokaz da "ustaštvo postaje sve više ozbiljan državni projekat u Hrvatskoj".

Miodrag Linta u saopštenju navodi i da urednik emisije "TV kalendar" na HRT-u Vladimir Brnadić "već godinama propagira ustaštvo, veliča ustaške zločine i širi mržnju prema svemu što je srpsko, ali da rukovodstvu televizije ne pada na pamet da ga smeni".

"Brojne činjenice nedvosmisleno pokazuju da hrvatska vlast i rukovodstvo HRT-a zajednički rade na rehabiliticiji ustaštva u javnom životu Hrvatske i da im zbog toga trebaju proustaški urednici, kao što je Brnadić", ocenjuje predsednik Saveza Srba iz regiona.

Linta u saopštenju ističe da pesma počinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni", kao i da se u njoj pored ostalog navodi "bando četnici stići će vas naša ruka i u Srbiji".

Predsednik Saveza Srba iz regiona ukazuje i da na Hrvatskoj radio-televiziji katolički sveštenici otvoreno veličaju ustaške zločine iz NDH, penzionisani oficiri Hrvatske vojske uzvikuju ustaški pozdrav „"Za dom spremni"“, kao i da se direktno prenose koncerti nacifašističkog pevača Marka Perkovića Tompsona.

Linta podseća i da se na HRT-u monstruzno ubistvo srpske porodice Zec u Zagrebu ocenjuje kao predimenzionirano, da se objavljuje prilog o ustaškom koljaču Juri Francetiću koji se predstavlja kao heroj.

Takođe, predsednik Saveza Srba iz regiona nabraja da se objavljuje prilog u kome se vidi predsednik fudbalskog kluba Hajduk sa ustaškom kapom, dok sportski komentatori prilikom prenosa fudbalskih utakmica gde igraju domaći klubovi ili hrvatska reprezentacija ne osuđuju masovno uzvikivanje ustaškog pozdrava "Za dom spremni".

Na Prvom programu Hrvatske radio-televizije u subotu je emitovana pesma "Bojna Čavoglave", proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona, objavio je portal Indeks.

Kako se navodi, u dugogodišnjoj emisiji "TV kalendar" autori su se prisetili te Perkovićeve pesme.

Pesma je prvi put emitovana na Radio Splitu 31. decembra 1991. godine, a samo pet minuta posle toga i stihova "Za dom braćo, za slobodu, borimo se mi, stići će vas naša ruka i u Srbiji", kako su naveli u emisiji, otvorena je vatra na Čavoglave sa srpskih položaja.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи