BiH podigla optužnicu protiv džihadiste ID

Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je danas optužnicu protiv džihadista iz te zemlje koji se priključio terorističkoj organizaciji, takozvanoj Islamskoj državi u ratu na području Sirije i Iraka.

Iz Državnog tužilaštva BiH saopšteno je da je optužen Osman Abdulaziz Kekić, rođen 1970, koji se tereti da je u sastavu terorističke paravojne formacije "Enver Alvaki" učestvovao na ratištima Sirije i Iraka.

Posebni državni tužilac u Odeljenju za terorizam tereti Kekića, koji je vlastima BiH od ranije poznat po radikalnim stavovima, da je 20. marta 2015. godine otputovao u Tursku i zatim ilegalno prešao u Siriju.

Tamo je postao pripadnik terorističke paravojne formacije "Enver Alvaki" i bio aktivan do 2. oktobra iste godine.

Ta formacija delovala je u sklopu terorističke organizacije Islamske države.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH, naveli su iz Državnog tužilaštva BiH.

Osman Abdulaziz Kekić izručen je letos vlastima BiH iz Švedske nakon što je u toj zemlji zatražio azil, prenosi Hina.

Kekić je bio uhapšen u BiH prvi put 2010. zbog širenja nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti, a u februaru 2016. uhapšen je zbog boravka na sirijskom ratištu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво