Crnadak: Dodik nije dobio poziv preko MSP-a

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak rekao je da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nije dobio zvaničan poziv američke administracije da prisustvuje inauguraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa.

Igor Crnadak ističe da Dodik nema poziv od zvanične administracije.

"Jedini način da dobije zvanični poziv od administracije SAD je bio putem Ministarstva inostranih poslova BiH, što se nije desilo", rekao je Crnadak za agenciju Beta.

Radio-televizija Republike Srpske objavila je poziv Dodiku na inauguracioni prijem u Vašingtonu, navodeći da je predsednik RS "pokazao pozivnicu za inauguraciju Trampa" koju je dobio 2. decembra.

U pozivu, koji je objavila RTRS na svom sajtu, na kome nema nikakvog memoranduma, Dodik se poziva da bude gost na prijemu koji će se povodom inauguracije Trampa održati 20. januara u hotelu Hajat ridžensi Kapitol Hil u Vašingtonu.

"Posebno mi je drago što ću moći da vam uzvratim za gostoprimstvo koje ste vi pružili Liz i meni kada smo bili u Banjaluci tokom maja", navedeno je, između ostalog, u pozivu na kome se ne vidi ko ga je potpisao.

Komentarišući taj poziv, ministar spoljnih poslova je ukazao da se u objavljenom pozivu vidi da je to "poziv jednog od Dodikovih lobista, kojeg je on nedavno ugostio u Banjaluci zajedno sa suprugom".

"Vidljivo je da se taj događaj ne dešava na samoj inauguraciji, nego u jednom od vašingtonskih hotela", rekao je Crnadak.

U maju je u Banjaluci boravila grupa sadašnjih i bivši američkih kongresmena, koji su se satali s Dodikom, premijerkom RS Željkom Cvijanović i sadašnjim gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

Crnadak je ocenio da je Dodik prvobitno obelodanio informaciju o navodnom pozivu za inauguraciju na dan kada su u Banjaluci bili protesti sindikata, kako bi skrenuo pažnju javnosti s tog događaja.

"Funkcioneri RS treba što više putuju i što više otvaraju RS, a ne da od nje prave izolovano područje. U tom smislu, dobro je da se putuje, ali ovo definitivno nije nikakakv zvaničan poziv na inauguraciju, već boravak predsednika RS u Vašingtonu u vreme kada se inauguracija dešava", rekao je Crnadak.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара