SIPA: Sprečena isporuka oružja i droge u Zagreb, uhapšen državljanin Srbije

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su četiri osobe, izvršili sedam pretresa i sprečili dve isporuke oružja i droge u glavni grad Hrvatske. Među uhapšenima je državljanin Srbije.

Kako je saopšteno, sprovedeno je više odvojenih akcija sa ciljem razbijanja organizovane kriminalne grupe koja je duži vremenski period na području Sarajeva i šire skladištila opojnu drogu i oružje koje je prodavala u zemljama Evropske unije.

U toku akcije pripadnici SIPA uhapsili su četiri osobe i izvršili sedam pretresa lokacija, sprečili dve isporuke oružja i droge u Zagreb.

Jedna od uhapšenih osoba je državljanin Srbije i nije imala prijavljen boravak u BiH. Za dve osobe, najverovatnije poreklom iz Hrvatske, i dalje se traga.

Kako se navodi, pronađeno je oko 10 kilograma eksploziva, namenjenog za prodaju na ilegalnom tržištu radi izvršenja krivičnih dela, kao i veća količina opasne materije žive, četiri automatske puške, sporogoreći štapin za eksploziv, detonatorske kapisle.

U pretresima je pronađena i veća količina opojnih droga - 9,5 kilograma marihuane, tri kilograma "spida" i 300 grama heroina.

Kako je saopšteno, u dva vozila koja su su kretala prema Hrvatskoj pronađen je deo oružja, dok je ostatak pronađen na sedam lokacija.

SIPA je ocenila da je ovo jedna od najvećih zaplena eksploziva, opasnih materija i opojnih droga u BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара