Mektić: Na sirijskom ratištu 57 dece iz BiH

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić kaže da se na ratištu u Siriji trenutno nalazi 115 osoba i da u taj broj nije uračunato 57 dece koja su tamo otišla s porodicom.

Dragan Mektić je, pred Parlamentom BiH, rekao da je do sada na ratištu u Iraku i Siriji boravilo ili još uvek boravi 226 punoletnih državljana BiH.

"Trenutno se na sirijskom ratištu nalazi 115 državljana BiH. To su obaveštajni podaci kojima raspolažemo, za svakog pojedinca imamo ime i prezime. Od 115 osoba koje se nalaze na sirijsko-iračkom ratištu, 65 je muških i 56 ženskih osoba, državljana BiH", rekao je Mektić.

Dodao je da je poginulo 65 državljana BiH a da se vratilo 46.

"U ovaj broj nisu uračunata deca jer je jedan broj ovih osoba otišao s porodicom. Ukupno se prema našim obaveštajnim podacima nalazi 57 maloletne dece, državljana BiH", naveo je Mektić, prenosi regionalna televizijska stanica N1.

Od ukupno 46 povratnika sa ratišta, protiv 20 su donesene presude u prvostepenom ili su pravosnažne, a protiv 26 osoba je u toku određena vrsta postupka, dodao je Mektić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво