Ivanov: EU da promeni pristup prema Makedoniji

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov pozvao je ambasadore država članica Evropske unije da Unija promeni pristup prema evrointegracijama njegove zemlje.

Kako se navodi u saopštenju njegove kancelarije, Ivanov je ocenio da se dosadašnji pristup EU pokazao kao neefikasan, prenela je MIA.

"Trenutni pristup nije pomogao u poboljšanju političke kulture i kulture kompromisa i dijaloga, kao i poštovanja institucija. Prekid blokade evrointegracija Makedonije izvešće zemlju iz kruga političkih kriza i nepoverenja", rekao je Ivanov na sastanku sa ambasadorima zemalja EU koji je održan u petak.

On je izrazio uverenje da će EU i njene članice podržati Makedoniju na putu ka EU, kao i u primeni potrebnih reformi i nacionalnom pomirenju nakon vanrednih parlamentarnih izbora, koji se održavaju u nedelju.

Ambasadori su pozdravili poziv Ivanova na nacionalno pomirenje ocenivši da je to "najhitniji prioritet" u Makedoniji.

Oni su, takođe, pozdravili njegove napore da se poboljšaju dobrosusedski odnosi i unapredi upravljanje izbegličkom krizom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи