Eksplodirao teretni voz u Bugarskoj, sedmoro mrtvih

Sedam osoba je poginulo, a 30 je povređeno, od kojih troje teško, kada je teretni voz iskliznuo iz šina i ekplodirao u Hitrinu, na severoistoku Bugarske, saopštile su lokalne vlasti i dodale da bi bilans žrtava mogao da bude veći.

Do nesreće je došlo u 04.40, kada je teretni voz, koji je prevozio tečni naftni gas i trotilen u 16 vagona, iskliznuo iz šina, što je izazvalo dve uzastopne eksplozije usled kojih se zapalilo 20 objekata, prenosi Tanjug.

Bugarski premijer Bojko Borisov je izjavio, nakon što je obišao mesto nesreće, da će broj žrtava "sigurno biti veći" i apelovao na građane da daju krv za povređene, navodi sajt Novinite.

Povređeni su smešteni u bolnicu u gradu Šumen, a mnogi imaju opekotine lica i ekstremiteta.

Meštani sela Hitrino evakuisani su iz domova, a oni koji to nisu želeli prisilno su evakuisani.

Bugarska agencija BTA objavila je da se na televizijskom snimku vidi da železnička pruga kojom se voz kretao prolazi tačno kroz selo, kao i da se nesreća desila u ranim jutarnjim satima kada je većina stanovnika još spavala.

Na gašenju požara i traženju preživelih angažovano je 150 vatrogasaca, a policija istražuje kako je došlo do incidenta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво