Slovenija, za profesionalni ugovor vojnicima 8.000 evra

Slovenija mladima koji odluče da potpišu desetogodišnji ugovor sa Ministarstvom odbrane nudi posebnu jednokratnu nagradu u visini pet mesečnih bruto plata na državnom nivou, što je 7.800 evra, sa ciljem da poveća zainteresovanost za vojnički poziv.

Slovenačka vojska trenutno u ima 6.955 pripadnika, što je 299 manje od predviđenog broja, zbog čega je pozvala nove kandidate, prenosi portal Sebiz.

Jedan od razloga manjeg interesovanja za vojnički poziv su i plate koje su značajno niže nego u drugim zanimanjima.

"Otvaramo vrata upravo mladim ljudima koji se u vojsci mogu potvrditi i tako odlučiti gde će da ostvare ambicije", navelo je Ministarstvo odbrane u pozivu potencijalnim vojnicima. 

Kako bi se osigurao dovoljan broj kandidata, ove godine je starosna granica za one koji mogu da se prijave za profesionalni sastav podignuta sa 25 na 27 godina, a ugovori se mogu sklopiti na pet i na 10 godina.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво