Dodik: Posao hrvatske predsednice nije da se meša u odnose u BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da posao predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović nije da se meša u unutrašnju politiku BiH i RS.

Dodik, koji se nalazi u Sankt Peterburgu, reagovao je na izjavu hrvatske predsednice da je referendum o Danu Republike RS bio tek prvi korak i da se može očekivati još referenduma, pa i o nezavisnosti tog entiteta, što, kako je rekla, otvara mogućnost za novi konflikt.

Kitarovićeva je u intervjuu za portal Difens njuz rekla da nestabilnost BiH ukazuje na to da ta država još nije potpuno politički emancipovana.

Referenduma u Republici Srpskoj će biti, ali njihove teme će birati isključivo građani RS, rekao je Dodik za RTRS.

"Nije njeno da se meša u unutrašnju politiku BiH i RS", naveo je predsednik RS i dodao da je hrvatska predsednica "stare stereotipe izvukla iz ormara".

Inače, Dodik je već drugi dan u poseti Sankt Peterburgu, gde je razgovarao sa sanktpeterburškim gubernatorom Georgijem Poltavčenkom o jačanju odnosa RS i te gubernije i daljim koracima u Mapi puta za Protokol o saradnji, koji je ranije potpisan.

Dodik je govorio i na Četvrtom međunarodnom kongresu "Sankt Peterburg i slovenski svet".

Ponovo je ukazao na "nepravednost zapadnih sankcija prema Rusiji i činjenicu da RS u institucijama BiH nije dala pristanak za ovakav čin", prenosi RTRS.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара